محشي الكوسا و الباذنجان مقادير تحضير محشي الكوسا و الباذنجان :
• كيلو كوسا + كيلو باذنجان ( حجم وسط )
• كاسه و نصف أرز
• نصف كيلو لحم مفروم ناعم
• ملعقة كبيره زيت زيتون
• بصله مفرومة فرم ناعم
• ملعقة صغيره فلفل اسود
• ملعقة كبيره ملح
• بهارات مشكله
مقادير تحضير محشي الكوسا و الباذنجان :
تحفر الكوسا و الباذنجان جيدا و تغسل بعدها و تملح قليلا و توضع جانيا .
طريقه عمل الحشو :
يصفى الأرز بعد نقعه لمدة نصف ساعة و يوضع فوق اللحمة المفرومة , و
تفرم فوقه البصلة فرم ناعم و توضع البهارات المشكلة و الملح و الفلفل
الأسود و ملعقة الزيت و تخلط جيدا حتى تخلط المقادير كلها مع بعضها البعض ,
وبعدها نقوم بحشي الكوسا و الباذنجان , و نضع الكوسا والباذنجان في طنجره و
نضيف لكل منها الماء الساخن حتى يواريها جيدا, و بعد غليها بربع ساعة نضيف
مكعبين من ألماجي و ندعها لتغلي و نضيف الملح حسب الحاجة و نضعها على نار
متوسطه حتى تنضج وتقدم بالهناء والشفاء.