صيادية السمك مع صوص الدقوس مقادير تحضير صيادية السمك مع صوص الدقوس :
• 3 – 4 كيلو فيله سمك هامور
• 5 كاسات رز بسمتي
• 7 بصلات متوسطة
• زيت للقلي
• ملح بهار فلفل أسود بهارات سمك كمون توم ليمون بابريكا أكليل الجبل
• صنوبر و لوز للزينة
طريقة تحضير صيادية السمك مع صوص الدقوس :
قطعي السمك قطع كبيرة أو متوسطة ( لأنه يصغر حجمه في القلي ) و
تبليها بالملح و الفلفل الأسود و الكمون و بهارات السمك و أكليل الجبل و
الثوم المهروس و اليمون و البابريكا و اتركيه في الثلاجة لمدة ساعتين
صفي السمك و نشفيه و احمي الزيت و اقلي السمك على الجهتين ثم ضعيه على ورق نشاف
قشري البصل و قطعيه جوانح مثل الهلال و اقليه في نفس الزيت المتبقي من قلي
السمك و اتركيه يحمر قليلا ( لون البصل الأحمر هو اللي رح يعطي لون و نكهة
للرز )
انقعي الرز في ماء و ملح لمدة ساعة
ضعي البصل في قاع القدر و صفي فوقه نص كمية السمك
خذي نصف الأرز و ضعيه فوق طبقة السمك ورشي شوية ملح و بهارات سمك وفلفل أسود
أعيدي وضع طبقة ثانية من السمك ثم بقية الأرز و رشي عليه قليلا من الملح و البهارات
اغمري المواد بالماء المغلي (كمية الماء لازم تكون ضعف كمية الأرز البسمتي )
اتركي الأرز يغلي شوي ثم اخفضي درجة الحرارة و اتركيه على نار هادئة حتى ينضج
قدميه مع صوص الدقوس أو اللبن الرائب أو السطة
الدقوس
حطي شوية زيت في القدر و حمري فيه 3 – 4 فصوص ثوم مهروس, ممكن الآن إضافة
قرن فلفل حر مفروم ناعم حسب الرغبة, بعدين نضيف صلصة طماطم و ملح و فلفل
أسود و بهار و كاسة ماء
نضع المقادير تغلي على نار هادئة حتى تغلظ قليلا وبالهناء والشفاء .
يستغرق طبخ او تحضير صيادية السمك مع صوص الدقوس 45 دقيقة / دقائق و تكفي الكمية لحوالي 8 شخص .