سلطة باستا فراشات مع البيكون مقادير تحضير سلطة باستا فراشات مع البيكون :
• 1 عبوة باستا فراشات
• 6 قطع لحم البيكون
• 2 فلفل رومي أحمر متوسطة
• 1 كوب طماطم مجففة
• 1 ملعقة طعام زيت زيتون
• 250 جرام جبنة موزاريللا مبشورة
• ½ كوب صنوبر محمص
• 2 ملعقة أوريجانو طازج أو ½ ملعقة صغيرة أوريجانو مجفف
• 250 جرام طماطم صغيرة
مقادير الصلصة:
• ⅓ كوب زيت زيتون
• 2 ملعقة طعام خل قصب السكر طبيعي
• 1 ملعقة صغيرة عسل نحل صافي
• 1 ملعقة طعام خل بلسميك
• 1 فص ثوم مهروس
• 2 ملعقة صغيرة خردل
طريقة التحضير سلطة باستا فراشات مع البيكون :
- إسلقي الباستا كما هو موضح على العبوة وصفيها .
- قطعي البيكون والفلفل الرومي والطماطم المجففة إلى شرائح رقيقة.
- سخني الزيت في مقلاة وأضيفي البيكون والفلفل والطماطم حتى يصبح الفلفل طريا واتركيه جانبا.
- أخلطي الباستا مع المكونات السابقة والجبنة والصنوبر والأعشاب في زبدية
ثم أمزجي مقاديرالصلصة ووزعيها على الباستا و تقدم وبالهناء والعافية.
يستغرق طبخ او تحضير سلطة باستا فراشات مع البيكون 20 دقيقة / دقائق و تكفي الكمية لحوالي 6 شخص .